HOME ONZE DIENSTEN BLOG WIE ZIJN WE? CONTACT
Jente V.'s avatar

Jente V.
25 april 2019 - 2 minuten

5 Take Aways uit het interview met Andy Vlaeminck van Loebas

Authenticiteit

Als ondernemer moet je gewoon durven jezelf zijn. Mensen voelen aan wanneer je jezelf anders voordoet dan wie je bent.

Een gouden tip voor jonge ondernemers: Durf gewoon jezelf zijn. Mensen hebben respect en sympathie voor startende ondernemers. Je hoeft je dus niet groot voor te doen. Zoals Andy zegt grote honden blaffen niet.

De macht ligt nu bij de klant

Door de digitalisering is de klant veel beter geïnformeerd. Hij kan onderzoeken, prijzen vergelijken, reviews bekijken en zich veel beter informeren. De tijd van verkopen door voordelen of features van producten door te rammen is voorbij.

Een goede verkoper is iemand die meedenkt met zijn klant. Iemand die samen zoekt naar oplossingen en enkel handelt in het belang van de klant. Het doel is namelijk om de klant te helpen als hij dat nodig heeft, niet andersom.

Neem beslissingen in kalmte

Neem de tijd om beslissingen rustig te nemen. Wanneer je onder druk staat om een beslissing te nemen handel je soms uit emoties zonder de verschillende alternatieven te evalueren. Het is belangrijk om ongelofelijk goed te communiceren naar iedereen betrokken in de beslissing.

Leg ook uit waarom je beslissingen neemt. Mensen accepteren vaker een beslissing als ze de redenering daarachter horen. Zelfs wanneer iemand niet volledig achter de beslissing staat kan deze nog jouw redenering respecteren.

Klantenrelaties zitten in de kleine dingen

Het allerbelangrijkste in de verkoop of zelfs in een volledige organisatie. Hoe onderhoud je een goede relatie met je klanten? Wel zoals Andy zegt: is het niet raar dat ik een auto koop en na twee weken niet eens een telefoontje krijg om te vragen hoe het ermee gaat?

Je bouwt een goede relatie op met je klant, wanneer je er effectief mee bezig bent. Wanneer heb je voor het laatst een verjaardagskaartje gestuurd naar je klant? Of gebeld om te vragen hoe het gaat?

Een goede leider moet zichzelf soms onzichtbaar maken

Als leider is het jouw taak om jouw team te laten ‘shinen’. Je moet ervoor zorgen dat je team alles heeft om succesvol te zijn. Er zijn voor je team, luisteren en ondersteunen. Een goede leider is een dienende leider.

Mensen moeten je kunnen vertrouwen. Daarvoor moet je een rustig persoon zijn, waarbij ze zich op hun gemak voelen. Je moet je ego kunnen uitzetten en jezelf af en toe onzichtbaar maken.


Andy is al van jongs af aan bezig met verkoop. Ondertussen heeft hij meer dan 10 jaar ervaring als trainer en coach en hielp hij als CEO mee bouwen aan de Belgische vestiging van Pepperminds. Met zijn project Loebas helpt Andy ondernemers van alle soorten bij het schrijven, bouwen en vertellen van hun verhaal. Daarnaast is hij ook een meer dan uitstekende spreker. We praten met Andy over de verandering van verkoop in de digitale wereld en het belang van klantenrelaties.


Bekijk Andy zijn website hier: https://www.loebas.eu/Recente blogberichten

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 april 2020 - 2 minuten

Stem voor de Gentrepreneur awards en win een gratis workshop!

Wat is Gentrepreneur?Gentrepreneur is een initiatief van...

Jente V.'s avatar

Jente V.
04 december 2019 - 4 minuten

Waarom en hoe maak je een prototype?

Waarom prototypen? Een prototype is een...

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 november 2019 - 6 minuten

Wat is user testing en hoe gebruik je het voor groei?

Oplossingen voor complexe problemen of uitdagingen...