HOME ONZE DIENSTEN BLOG WIE ZIJN WE? CONTACT
Jente V.'s avatar

Jente V.
25 april 2019 - 1 minuut

5 Take aways uit het interview met Camille Meert van Bloovi Me

De toekomst van digitaal

De digitalisering zal ongelofelijk veel jobs creëren. En daar moet onze markt en maatschappij zich nog aan aanpassen. Maar nog veel meer veranderingen zullen gedigitaliseerd worden. Enkele domeinen zoals marketing zijn al vrij goed ingeburgerd.

De digitalisering zorgt continu voor nieuwe domeinen die nog moeten door evolueren. Dingen zoals het gebruik van data, automatisering, artificiële intelligentie. Dit zijn allemaal dingen die we misschien binnenkort zullen gebruiken in onze bedrijven.

Leren in een digitale wereld

Digitalisering is vaak beangstigend. Ten eerste omdat alles zo ongelofelijk snel gaat moeten we leren omgaan met constante verandering. Daarnaast komen ook nog veel verschillende termen kijken waardoor het allemaal moeilijker lijkt dan het is.

Vaak blijven de soft skills in de domeinen dezelfde. Wat verschillend is zijn de hard skills. Bijvoorbeeld leren werken met verschillende tools of kanalen zijn dingen die uiteindelijk snel aangeleerd worden.

Werken in een digitale wereld

Werken in een digitale wereld is niet zoveel verschillend als het werk dat we vandaag doen. Althans nog niet. Het wordt vaak moeilijker uitgelegd dan het is maar de soft skills blijven dezelfde. De hard skills veranderen continu dus om mee te blijven met al de trends en ontwikkelingen moet je gewoonweg blijven leren en openstaan voor verandering.

Recruitment langs twee kanten

In recruitment is het heel belangrijk om veel te luisteren naar beide partijen hun behoeften. De uitdaging ligt nu bij bedrijven om de juiste mensen te vinden (vooral in de digitale sector).

Waarom is er nood aan deze functie? Wat is realistisch en niet realistisch?

Blijven leren als ondernemers

Eén van de belangrijkste dingen is om te spreken met gelijken. Om iemand te hebben waarmee je uitdagingen en problemen kan delen. Als ondernemers is het soms eenzaam dus een klankbord hebben is heel belangrijk.

Ook netwerken en spreken met ervaren ondernemers. Veel ervaren ondernemers zijn heel enthousiast om te luisteren naar je verhalen en welke mijlpalen je hebt overkomen en uitdagingen die je nog hebt.


Website Bloovi Me: https://www.bloovi.me/ 

Digital Masters Academy: https://www.digitalmastersacademy.be/


Recente blogberichten

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 april 2020 - 2 minuten

Stem voor de Gentrepreneur awards en win een gratis workshop!

Wat is Gentrepreneur?Gentrepreneur is een initiatief van...

Jente V.'s avatar

Jente V.
04 december 2019 - 4 minuten

Waarom en hoe maak je een prototype?

Waarom prototypen? Een prototype is een...

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 november 2019 - 6 minuten

Wat is user testing en hoe gebruik je het voor groei?

Oplossingen voor complexe problemen of uitdagingen...