HOME ONZE DIENSTEN BLOG WIE ZIJN WE? CONTACT
Jente V.'s avatar

Jente V.
05 april 2019 - 2 minuten

5 Take Aways uit het interview met Jonas Mallisse van Too Good To Go

Too Good To Go is meer dan een app

De missie van Too Good To Go is om al het geproduceerde voedsel in de wereld gelijk te zetten aan geconsumeerd voedsel. Op deze manier willen ze er dus alles aan doen om de voedselverspilling tegen te gaan. Het team blijft dan ook niet bij de pakken zitten en steekt hun handen uit de mouwen om mensen bewust te maken van het probleem, te inspireren en zelfs de politiek een duwtje in de rug te geven.

De shift naar sociaal ondernemen

Eerder deze serie praatten we met Dorothée Willems van Coaching The Shift over de shift in de bedrijfswereld. Een belangrijk onderdeel van deze shift is sociaal ondernemen. Mensen gaan zelf meer op zoek naar verantwoording en als ondernemer moet je een balans kunnen vinden tussen winstgevendheid en impact. Duurzaam ondernemen is niet zomaar een trend maar een fundamentele verandering voor alle organisaties.

Duurzaam van begin tot einde

Sociaal ondernemen doe je van begin tot einde. Dat betekent dat je bij elke stap in het proces rekening houdt met de impact en de bijdrage aan het doel van de onderneming. Je kan niet duurzaam zijn als bepaalde schakels in het proces dat niet zijn. Van belang is dus dat je nauwkeurig leveranciers kiest, partners kiest en van begin tot einde duurzaam gaat werken.

Meet impact, niet gewoon resultaten

Als onderneming moet je resultaten meten om te zien of alles in het bedrijf goed draait. Als sociale onderneming ga je nog een stapje verder door te meten wat de impact van je werk is. Jonas geeft in het interview een voorbeeld over zijn vzw Fair & Square die zich door het maken van biologische draagtassen inzetten voor vrouwenemancipatie, fairtrade en het klimaat. Het bedrijf meet hun resultaten in de vorm van impact op de gemeenschap, de kansen die vrouwen krijgen en meer.

Rekruteren volgens DNA

Too Good To Go is in een jaar tijd enorm veel gegroeid. Dit komt enerzijds doordat ze een uniek product hebben die een belangrijk probleem zoals voedselverspilling aanpakken. Anderzijds omdat ze een ongelofelijk sterk team hebben die samenhangt door de cultuur van Too Good To Go. Jonas vertelde dan ook dat de DNA van het bedrijf het eerste is waar potentiële kandidaten op gescand worden.

Deze methode zorgde toen het interview werd opgenomen voor meer dan 100 000 geredde maaltijden. Enkele maanden later zitten zijn dat al meer dan 250 000 maaltijden en werken ze samen met grote ketens zoals Ikea, Albert Heijn en Carrefour alsook met lokale handelaars om de voedselverspilling tegen te gaan.


 


Linkedin Jonas: https://www.linkedin.com/in/jonasmall...
Facebook: https://www.facebook.com/TooGoodToGoB...
Instagram: https://www.instagram.com/toogoodtogo...
Website: https://toogoodtogo.be/nl-be
App store: https://itunes.apple.com/be/app/too-g...
Play store: https://play.google.com/store/apps/de... 

Recente blogberichten

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 april 2020 - 2 minuten

Stem voor de Gentrepreneur awards en win een gratis workshop!

Wat is Gentrepreneur?Gentrepreneur is een initiatief van...

Jente V.'s avatar

Jente V.
04 december 2019 - 4 minuten

Waarom en hoe maak je een prototype?

Waarom prototypen? Een prototype is een...

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 november 2019 - 6 minuten

Wat is user testing en hoe gebruik je het voor groei?

Oplossingen voor complexe problemen of uitdagingen...