HOME ONZE DIENSTEN BLOG WIE ZIJN WE? CONTACT
Jente V.'s avatar

Jente V.
25 april 2019 - 2 minuten

5 Take aways van het interview met Dorothée Willems van Coaching The Shift

Eenvoud en essentie

De authenticiteit van Coaching The Shift is te vinden in één van hun waarden namelijk eenvoud. Bij het nemen van beslissingen, in communicatie, administratie,… moet je momenten nemen om de situatie even rustig te bekijken en te spiegelen aan wie je bent, wat je doelen zijn en of hetgeen je doet wel strookt aan die identiteit.

Het belang van mensen in een onderneming

Er is een geweldige shift aan de gang in de wereld. De structuren zoals hiërarchie veranderen steeds meer naar samenwerkingsverbanden zoals co-creatie. Ook worden meer waarden gegeven om sturing te geven, te leiden, inspireren. Mensen willen een doel om aan te kunnen bijdragen en een verschil maken.

Het belang van een DNA

Bedrijven van vandaag zijn meer dan organisaties die werken om winst te maken als enige doel. De ondernemingen van vandaag hebben een echte identiteit. Ze hebben een DNA dat verbonden wordt door hun waarden.

Om authentiek te blijven aan je verhaal is het belangrijk dat je die DNA terugkoppelt aan de acties van je bedrijf. Vergeet nooit voor wat je staat.

Teams & feedback

Als teamleader moet je niet enkel kijken naar de individuen in het team maar naar de interacties tussen het team. Soms wordt onderlinge communicatie verstoort omdat mensen reageren vanuit een emotie, zonder stil te staan bij de situatie van de ander.

Daarom mag je als manager niet te ver maar ook niet te dicht staan bij je team.Feedback is hier een goed voorbeeld van. Als feedbackgever is het belangrijk dat je de ontvanger voldoende tijd geeft om eventuele emoties of teleurstelling te verwerken. Daarna moet je hem ondersteunen in de opvolging van de feedback en wees zeker niet bang om af en toe eens positieve feedback te geven.

Zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling gaat niet alleen om het ontwikkelen van zaken die professioneel kunnen ingezet worden. Jezelf ontwikkelen gaat veel verder en begint bij het onderzoeken van jezelf als persoon. Vaak staan we niet stil bij wat we doen en reageren we quasi op autopiloot.

Door af en toe eens jezelf als buitenstaander te bekijken, of meer in de schoenen van andere mensen te staan krijg je een volledig andere kijk op de dingen. Het is vooral belangrijk dat je werkt aan de dingen waar je zelf aan wil werken.


Bekijk het interview!


Bezoek de website van Coaching The Shift: https://www.coachingtheshift.com/

 


Recente blogberichten

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 april 2020 - 2 minuten

Stem voor de Gentrepreneur awards en win een gratis workshop!

Wat is Gentrepreneur?Gentrepreneur is een initiatief van...

Jente V.'s avatar

Jente V.
04 december 2019 - 4 minuten

Waarom en hoe maak je een prototype?

Waarom prototypen? Een prototype is een...

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 november 2019 - 6 minuten

Wat is user testing en hoe gebruik je het voor groei?

Oplossingen voor complexe problemen of uitdagingen...