HOME ONZE DIENSTEN BLOG WIE ZIJN WE? CONTACT
Jente V.'s avatar

Jente V.
29 april 2020 - 2 minuten

Stem voor de Gentrepreneur awards en win een gratis workshop!

Wat is Gentrepreneur?

Gentrepreneur is een initiatief van Arteveldehogeschool, HOGENT, Universiteit Gent en Stad Gent. Dit project wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, cofinanciering van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en de Provincie Oost-Vlaanderen.

Het is een initiatief om jonge ondernemers en student-ondernemers te lanceren en ondersteunen. De organisatie Gentrepreneur organiseert verschillende evenementen om te netwerken en vragen over ondernemen te beantwoorden.
Een belangrijk onderdeel van Gentrepreneur is The Company. Een coöperatie waar student-ondernemers ondersteuning krijgen op financieel en fiscaal vlak.

Student-ondernemer van het jaar!

Na een aantal jaren als student-ondernemer ben ik vereerd met mijn nominatie als student-ondernemer van het jaar. Een student-ondernemer is iemand die tijdens zijn of haar studies een bedrijf opstart en uitbaat.

Ik als student

Doorheen mijn parcours studeerde ik af als event & project manager. In het extra opleidings-item 3ID Labs ontwikkelde ik mijn ondernemerscompetenties verder door te werken aan een maatschappelijk probleem volgens het design thinking proces. Momenteel schaaf ik een semester enkele hard skills bij in de richting Audiovisuele Media technieken.

Tijdens mijn studie ging ik telkens op zoek naar de beste combinatie tussen theorie en praktijk. In de lessen ging ik op zoek naar oplossingen of mogelijkheden voor in mijn bedrijf.

Ook buiten de lessen was ik steeds op zoek naar nieuwe kennis. Door het volgen van blogs, video-kanalen en talloze online cursussen maar ook door het lezen van boeken, praten met ondernemers en constant opzoeken van feedback.

In september studeer ik officieel af. Leren zal nog steeds een belangrijk onderdeel blijven in mijn leven. Het is een filosofie die ik zeker essentieel vindt als toekomstig ondernemer. Zodra je ervan uitgaat niet meer te kunnen bijleren, is het over.

Ik als ondernemer

In het begin van mijn tweede jaar studeren, startte ik Phelix. Het begon met ikzelf die advies gaf aan kleine zelfstandigen rond online marketing. Al snel breidden we uit naar het bouwen van websites, design en ontwikkelen van content. Op een bepaald moment bouwden we zelfs software! Ons team groeide uit tot +10 studenten die meewerkten aan projecten voor onze klanten.

In de tussentijd is niet alleen online marketing veranderd, maar ook wij. Onze marketing studio besloot een growth design studio te worden. Dat wil zeggen dat we focussen op de omzet groei van een bedrijf. Die doen we stijgen door
het acquisitieproces te versnellen, kosten te verlagen, conversie te verhogen maar ook door de waarde van bestaande klanten of het aantal referenties te verhogen. We doen dit door in sprints experimenten uit te voeren & vervolgens de succesvolle experimenten op te schalen door automatisatie en systemen.

In de afgelopen jaren werd ik verliefd op ondernemen. Ik engageer me op verschillende manieren. Zo ben ik lid van het Economisch Forum in Deinze om de jonge en digitale starters te representeren. Daarnaast zijn er ook een tiental startups die ik op regelmatige basis coach. Iemand met vragen rond ondernemen of het groeien van een bedrijf is altijd welkom bij mij!


Stemmen maar!

Je kan stemmen via de bovenstaande link of door hier te klikken. Let op, je moet in elke categorie een kandidaat kiezen.

Omdat we onze stemmers willen bedanken geven we een gratis workshop weg. Er is keuze uit 3 workshops voor de eindwinnaar.

  1. Ga naar www.gentrepreneur.gent/awards
  2. Stem Jente Vanhaesebroeck in de categorie student-ondernemer
  3. Kies jouw favoriete kandidaat in de andere categorieën
  4. Deel deze blogpost op jouw sociale media
  5. Met #ikstemphelix
De categorieën bestaan uit:
  • Student-ondernemer
  • Duurzame duizendpoot
  • Machtige maker
  • Geduchte groeier
  • Inspirerend initiatief


www.phelixbranding.com

Meer van dit?

Ontdek wat men over ons te zeggen heeft!

Interview Tentoo

Interview Acerta

HLN

Het Nieuwsblad

Deinze Online

Radio Tequilla

Met ondernemende groeten,
Jente Vanhaesebroeck


www.phelixbranding.com


Recente blogberichten

Jente V.'s avatar

Jente V.
04 december 2019 - 4 minuten

Waarom en hoe maak je een prototype?

Waarom prototypen? Een prototype is een...

Jente V.'s avatar

Jente V.
29 november 2019 - 6 minuten

Wat is user testing en hoe gebruik je het voor groei?

Oplossingen voor complexe problemen of uitdagingen...

Jente V.'s avatar

Jente V.
20 november 2019 - 7 minuten

Verlaag de drempel, verhoog je conversie

Conversie is het proces waarin een totale onbekende...